Συνάντηση Πετρόπουλου με τον Διοικητή Τροχαίας για τον ημιμαραθώνιο «Φ. Τσιμιγκάτος»

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Πατρέων, Τάκης Πετρόπουλος συναντήθηκε με τον Διοικητή της Τροχαίας Πατρών Χρήστο Ντεμίρη για το Νυκτερινό Ημιμαραθώνιο Πάτρας «Φάνης Τσιμιγκάτος 2022», που θα πραγματοποιηθεί φέτος, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου μετά από τρία χρόνια αναστολής του λόγω της πανδημίας.
Στη συνάντηση πήραν μέρος υπηρεσιακά στελέχη της Τροχαίας, ο Άγγελος Ροζής μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής και οι Τεχνικοί διευθυντές του Αγώνα, Γιώργος Τάνταρος και Γιάννης Δαγκόγλου.
Όπως ανέλυσαν οι Τεχνικοί Διευθυντές του Αγώνα η διαδρομή του Ημιμαραθωνίου θ’ αλλάξει για να προσελκύει περισσότερους θεατές, παραμένοντας όμως παραλιακή για να αναδεικνύει το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης.
Επίσης η διαδρομή δεν θα διασταυρώνεται με τη γραμμή του προαστιακού σιδηροδρόμου για να είναι απολύτως ασφαλής για τους αθλητές και να αναγνωρίζονται από τον ΣΕΓΑΣ οι επιδόσεις.
Η εδαφική μορφολογία της διαδρομής θα προσφέρεται για μεγάλες επιδόσεις, γεγονός που αφενός την καθιστά διεθνώς ελκυστική για αθλητές υψηλού επιπέδου και αφετέρου διασφαλίζει τη μαζική συμμετοχή των δρομέων Υγείας.
Ο Διοικητής της Τροχαίας Χρήστος Ντεμίρης εξέφρασε την ικανοποίηση του που η διαδρομή απαιτεί τις μικρότερες δυνατές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, δεν επηρεάζει δραστικά τη γενικότερη λειτουργία της πόλης και ζήτησε προς αυτή την κατεύθυνση, την έναρξη του αγώνα κατά μισή ώρα νωρίτερα, κάτι που θα γίνει.
Ο κ. Ντεμίρης επισήμανε επίσης, ότι η Πάτρα με τη μεγάλη παράδοση στα αγωνίσματα δρόμων του στίβου πρέπει να καθιερώσει έναν τέτοιο μεγάλο αγώνα πανελλαδικής εμβέλειας κι εξέφρασε την πεποίθηση του για την επιτυχία.
Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί αυτοψία στη διαδρομή από υπηρεσιακά στελέχη της Τροχαίας και τους τεχνικούς διευθυντές του Ημιμαραθωνίου, για να καθοριστούν τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

Μετάβαση στο περιεχόμενο