Εισαγωγή

Ο Δήμος Πατρέων, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου, η Παναχαϊκή Γυμναστική Ένωση και ο Αθλητικός Όμιλος Πάτρας «Κούρος» προκηρύσσουν το ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΠΑΤΡΑΣ 2022 «ΦΑΝΗΣ ΤΣΙΜΙΓΚΑΤΟΣ» 21.097 μέτρων, που τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στη μνήμη του μεγάλου Πατρινού αθλητή – Μαραθωνοδρόμου Φάνη Τσιμιγκάτου.

Παράλληλα με τον Ημιμαραθώνιο θα διεξαχθούν τα αγωνίσματα :

 •  Αγώνας δρόμου 5.000 μέτρων για άτομα άνω των 12 ετών
 •  Αγώνας δρόμου 1.000 μέτρων για μαθητές Δημοτικού Σχολείου (γεννηθέντες τα έτη 2010 – 2012) και ΑΜεΑ.

Ημερομηνία διεξαγωγής

Η ημερομηνία διεξαγωγής του Αγώνα είναι το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022. Το σημείο Εκκίνησης και Τερματισμού των αγωνισμάτων είναι στο Νότιο Πάρκο (Κολυμβητήριο Ναυτικού Ομίλου Πατρών). Τα αγωνίσματα θα διεξαχθούν με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Επίσημος Αγώνας υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ

Ο Αγώνας είναι αναγνωρισμένος από τον ΣΕΓΑΣ, έχει ενταχθεί στο επίσημο καλεντάρι του και τελεί υπό την αιγίδα του με βάση Μνημόνιο Συνεργασίας του με τον Δήμο Πατρέων.

Πιστοποιημένη διαδρομή

Η Διαδρομή του αγώνα είναι μετρημένη και πιστοποιημένη από εταιρεία επίσημης μέτρησης και πιστοποίησης και οι επιδόσεις των αθλητών στον Ημιμαραθώνιο θα αναγνωρίζονται από τον ΣΕΓΑΣ.

Θεσμικοί Υποστηρικτές

Στο ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΠΑΤΡΑΣ 2022 «ΦΑΝΗΣ ΤΣΙΜΙΓΚΑΤΟΣ» συμμετέχουν και υποστηρίζουν οι φορείς :

 1. Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Αχαίας “ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ”
 2. Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πατρέων
 3. Σύνδεσμος Προπονητών Στίβου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων
 4. Σύνδεσμος Κριτών Στίβου Βόρειας Πελοποννήσου
 5. Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ)
 6. Οργανισμός Λιμένος Πατρών (ΟΛΠΑ)
 7. Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δυτικής Πελοποννήσου (ΕΡΔΥΠ)
 8. Ναυτικός Όμιλος Πατρών (ΝΟΠ)
 9. Αθλητικός Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ρίου «ΙΑΣΩΝ»
 10. Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ)
 11. Α.Ο. «Πήγασος» Μπεγουλακίου Πάτρας
 12. Ίδρυμα Δημητρίου και Λίλης Σταυροπούλου
 13. Σύνδεσμος Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου (ΣΕΒΑΣ) Πάτρας
 14. Λέσχη Περιπατητών, Δρομέων και Μαραθωνοδρόμων Πάτρας ΦΑΕΘΩΝ
 15. Αχαϊκή Λέσχη Μοτοσικλετιστών (ΑΧ.ΛΕ.ΜΟ)
 16. Ποδηλατικός Όμιλος Πατρών (ΠΟΠ)
 17. Εθελοντική Ομάδα Πυρόσβεσης Διάσωσης Βραχνείκων (Ε.Ο.ΠΥ.Δ.)
 18. Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο Γυναικών «Καλλιπάτειρα» – Παράρτημα Πάτρας
 19. Διεθνής Ένωση Αστυνομικών – Τοπική Διοίκηση Αχαΐας

Εκκίνηση και Τερματισμός

Το σημείο εκκίνησης και τερματισμού των αγώνων Ημιμαραθωνίου, 5.000 μέτρων και 1.000 μέτρων είναι στο Νότιο Πάρκο (Νότια πλευρά Κολυμβητηρίου Ναυτικού Ομίλου Πατρών).

Η ώρα εκκίνησης των αγώνων είναι:

 • 1.000 μέτρα 16.00΄
 • 5.000 μέτρα 16.30΄
 • Ημιμαραθώνιος 18.00΄

Οι δρομείς πρέπει να προσέρχονται στο χώρο της εκκίνησης το αργότερο 15΄πριν την ώρα εκκίνησης.

Χρονικά όρια

Τα χρονικά όρια τερματισμού είναι :

 •  1.000 μέτρα – δεν υπάρχει όριο
 •  5.000 μέτρα – 60΄
 •  Ημιμαραθώνιος – 180΄

Κανονισμοί

Ισχύουν οι κανονισμοί της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού (IAAF)

Διαδρομή

Η διαδρομή είναι επίπεδη, ασφάλτινη και διασχίζει το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης εντός του αστικού ιστού. Διασχίζει το Νότιο Πάρκο, την Ιχθυόσκαλα, το Παλιό Λιμάνι και το Τελωνείο, τη Μαρίνα, τη Γλυφάδα, τον Ο.ΠΑ.ΘΑ και τον ΙΟΠ, την Τερψιθέα, το ΄Ελος της Αγυιάς, την πρώην Πλαζ του ΕΟΤ.   Εκτείνεται από τον ποταμό Γλαύκο που  βρίσκεται νότια μέχρι τον προστατευόμενο από τη Διεθνή Συνθήκη Ραμσάρ Υγροβιότοπο  «Έλος της Αγυιάς» και την πρώην Πλαζ του ΕΟΤ  που βρίσκονται βόρεια.

Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής είναι μέσα στη φύση και οι αθλητές κατά τη διάρκεια της θα έχουν συνεχή οπτική επαφή με τη θάλασσα, με τα υψίστης αρχιτεκτονικής αξίας κτίρια της παλιάς βιομηχανικής ζώνης της πόλης  και άλλα νεοκλασσικά κτίρια εντός του αστικού ιστού, τη μεγαλύτερη εκκλησία των Βαλκανίων του Πολιούχου Αγίου Ανδρέα , τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρίου, ενώ θα διέλθουν από το παλιό Λιμάνι.

Η διαδρομή είναι απόλυτα ασφαλής για τους αθλητές καθώς δεν διασταυρώνεται με κάθετους δρόμους και με σιδηροδρομική γραμμή και δεν έχει εμπόδια και δυσκολίες γενικότερα.

Η διαδρομή είναι μετρημένη και πιστοποιημένη επίσημα από την AIMS (Association of International Marathons and Distance Races).

Η ανώτερη υψομετρική διαφορά της διαδρομής από τη θάλασσα είναι 3 μέτρα.

Θα φυλάσσεται σε όλο το μήκος της από την Τροχαία, τους Ραδιοερασιτέχνες μοτοσικλετιστές, Λέσχη μοτοσικλετιστών και πλήθος Εθελοντών.

Σταθμοί υποστήριξης

Στον Αγώνα των 1.000 μέτρων θα υπάρχουν δύο (2) σταθμοί υποστήριξης, ο 1ος στα 500 μ. στο σημείο αναστροφής των αθλητών και ο 2ος στον Τερματισμό.

Στον Αγώνα των 5.000 μέτρων θα υπάρχουν δύο (2) σταθμοί υποστήριξης, ο 1ος στα 2.500 μ. στο σημείο αναστροφής των αθλητών και ο 2ος στον Τερματισμό.

Στον Ημιμαραθώνιο θα υπάρχουν εννέα (9) σταθμοί υποστήριξης οι οκτώ (8) ανά 2.500 μέτρα και ο 9ος στον Τερματισμό (2.500 μ., 5.000 μ., 7.500, 10.000 μ., 12.500 μ., 15.000 μ., 17.500 μ, 20.000 μ., Τερματισμός).

Σε όλους τους σταθμούς υποστήριξης και των τριών αγώνων θα διατίθεται νερό.

Ειδικότερα στον Ημιμαραθώνιο στον 4ο σταθμό στα 10.000 μ. θα διατίθεται ισοτονικό ρόφημα και στον 5ο σταθμό στα 12.500 μ. θα διατίθεται μπανάνα ή αλμυρό snack.

Εγγραφές

Οι τρόποι εγγραφής είναι :

 1. Online στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.patrasnighthalfmarathon.gr/prokiryxi/ (Μενού «Εγγραφές»)
 2. Αποστολή έντυπης αίτησης στο e–mail run@patrasnighthalfmarathon.gr
 3. Αυτοπροσώπως στα κέντρα εγγραφών του Αγώνα
  α.  Μέγαρο Λόγου & Τέχνης, Ισόγειο – Πλατεία Γεωργίου 17 Πάτρα τηλ. 2610-271609 κινητό 6937-295010 καθημερινά Δευτέρα – Παρασκευή 9.00΄- 12.00΄ και 16.00΄- 22.00΄ &
  β. Αθλητικό Κέντρο Λαδόπουλου Γραφείο ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ – Τέρμα Ηλέκτρας & Τεμπών Πάτρα καθημερινά Δευτέρα – Παρασκευή  19.0΄- 21.00΄ και Σάββατο 10.00΄- 12.00΄

Οι κατηγορίες εγγραφής είναι :

 1. Ατομική εγγραφή για μεμονωμένα άτομα

Για να παραλάβει τον αθλητικό του εξοπλισμό και να συμμετάσχει στον αγώνα ανήλικος δρομέας, που έχει κάνει ατομική εγγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, πρέπει ο κηδεμόνας το αργότερο μέχρι την προηγούμενη ημέρα του αγώνα Παρασκευή 14 Οκτωβρίου και ώρα 20.00΄ να έχει προσκομίσει στη Γραμματεία του αγώνα τη δική του αστυνομική ταυτότητα και του ανήλικου εγγεγραμμένου δρομέα καθώς και υπεύθυνη δήλωση συγκατάθεσης του για τη συμμετοχή του ανήλικου δρομέα στον αγώνα με γνήσιο υπογραφής. Ο κηδεμόνας μπορεί να υποβάλλει και ηλεκτρονικά τα παραπάνω δικαιολογητικά σκαναρισμένα (ταυτότητα εμπρός – πίσω) στο e–mail run@patrasnighthalfmarathon.gr

 1. Ομαδική εγγραφή

Ομαδική εγγραφή μπορούν να κάνουν άτομα που συγκροτούν ομάδα 8 τουλάχιστον ατόμων μικτά στα αγωνίσματα 5.000 μ. και Ημιμαραθωνίου, ανεξαρτήτως φύλλου
και ηλικίας και ανεξαρτήτως αν ανήκουν σε κάποια συλλογικότητα, οργανισμό, δημόσια υπηρεσία, εταιρεία κ.ο.κ., με μόνη προϋπόθεση την επιθυμία να συμμετάσχουν σαν ομάδα. Με τη δήλωση ομαδικής εγγραφής ορίζεται αρχηγός της ομάδας ο οποίος την εκπροσωπεί σε όλα τα θέματα και σε περίπτωση απουσίας του αρχηγού για οποιονδήποτε λόγο ορίζεται αντικαταστάτης του. Ο αρχηγός της ομάδας ή αν απουσιάζει κατά την παραλαβή του αθλητικού εξοπλισμού των μελών της ομάδας ο αντικαταστάτης του, πρέπει να προσκομίσει την αστυνομική του ταυτότητα και το παραστατικό αποπληρωμής του αντιτίμου συμμετοχής της ομάδας του. Εάν η ομάδα έχει ανήλικους δρομείς ο αρχηγός της ομάδας, προσκομίζει τις υπεύθυνες δηλώσεις συγκατάθεσης  των κηδεμόνων τους με γνήσιο υπογραφής το αργότερο μέχρι την προηγούμενη ημέρα του αγώνα Παρασκευή 14 Οκτωβρίου και ώρα 20.00΄ στη Γραμματεία του αγώνα μαζί με την αστυνομική του ταυτότητα. Μπορεί να υποβάλλει και ηλεκτρονικά τα παραπάνω δικαιολογητικά σκαναρισμένα (ταυτότητα εμπρός – πίσω) στο e–mail run@patrasnighthalfmarathon.gr

Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών ισόποσο με το αντίτιμο συμμετοχής εκδίδεται μόνο αν ζητηθεί εντός ενός μηνός από την διεξαγωγή του αγώνα με την καταβολή πλέον ΦΠΑ 24% σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ομαδικές εγγραφές μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλ. 2610-271609  και κινητό 6937-295010 καθημερινά (εκτός αργιών) 9.00΄- 12.00΄και 19.00΄- 21.00΄ και Σάββατο 10.00΄- 12.00΄.

Πριν την εγγραφή είναι απαραίτητη η ανάγνωση και η αποδοχή των Κανονισμών, όπως αυτοί αναφέρονται στην παρούσα προκήρυξη.

Προσοχή :

Στην αίτηση εγγραφής πρέπει να αναγράφονται όλα τα στοιχεία και να είναι πλήρως συμπληρωμένη.

Κόστος συμμετοχής

Η συμμετοχή των δικαιούχων Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), των ανέργων, των Πολυτέκνων – Τριτέκνων, των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών, των μαθητών ομαδικά (πάνω από 8 άτομα) γυμνασίων, λυκείων, των ΑΜεΑ και των πασχόντων από χρόνιες βαριές ασθένειες είναι δωρεάν.

 

Αγώνισμα

 

Εγγραφή

Πακέτο
Βασικό Ενισχυμένο
 

Δρόμος 1.000 μ.

Ατομική  

Δωρεάν

 

4,00 ευρώ

Ομαδική
 

Δρόμος 5.000 μ.

Ατομική 6,00 ευρώ 10,00 ευρώ
Ομαδική 4,00 ευρώ 8,00 ευρώ
 

Ημιμαραθώνιος

Ατομική 10,00 ευρώ 14,00 ευρώ
Ομαδική 8,00 ευρώ 12,00 ευρώ

Παροχές

Βασικό πακέτο παροχών

 1. Αριθμός συμμετοχής
 2. Αναμνηστικό μετάλλιο
 3. Τροφοδοσία αγώνα και τερματισμού

Ενισχυμένο πακέτο παροχών

 1. Αριθμός συμμετοχής
 2. Αναμνηστικό μετάλλιο
 3. Τροφοδοσία αγώνα και τερματισμού
 4. Αναμνηστική τεχνική μπλούζα

Τρόποι πληρωμής

 1. Δια ζώσης κατάθεση σε λογαριασμό του ΑΟΠ Κούρος
  ΤράπεζαAlpha Bank
  IBAN GR 1401405340534002002012267
 2. Με eBakingστο παραπάνω IBAN

Για να θεωρηθεί έγκυρη η εγγραφή ενός αθλητή πρέπει να καταβληθεί το αντίτιμο συμμετοχής εντός τριών ημερών από την ημέρα υποβολής της αίτησης συμμετοχής και να αποσταλεί το παραστατικό τραπέζης (αποδεικτικό κατάθεσης) στην ηλεκτρονική διεύθυνση  run@patrasnighthalfmarathon.gr ή να προσκομιστεί αντίγραφο του παραστατικού της τράπεζας στα Κέντρα εγγραφών τις ημέρες και ώρες λειτουργίας τους (αναφέρονται στο κεφάλαιο «Εγγραφές»).

Τις τρεις (3) τελευταίες ημέρες πριν τον αγώνα 12, 13,14 Οκτωβρίου δεν ισχύει η προθεσμία των τριών (3) ημερών υποβολής του παραστατικού τραπέζης και σε κάθε περίπτωση όποιος εγγραφεί το τελευταίο τριήμερο πριν τον αγώνα, πρέπει να το υποβάλει μέχρι την προηγουμένη ημέρα του αγώνα Παρασκευή 14 Οκτωβρίου και ώρα 21.00΄.

Προσοχή :

 1. Είναι απόλυτα απαραίτητο να αναγράφεται στο καταθετήριο
  α. το όνομα του αιτούντα συμμετοχή και
  β. ο αριθμός ταυτότητας ή διαβατηρίου του αιτούντα συμμετοχή (ανάλογα με τι από τα δύο έχει κάνει την εγγραφή)
 2. Τυχόν τραπεζικά έξοδα και πρόσθετες χρεώσεις από άλλες τράπεζες στην πληρωμή με e–baking βαρύνουν αποκλειστικά τον καταθέτη.

Παράδοση αθλητικού εξοπλισμού

Η παραλαβή του αθλητικού εξοπλισμού θα γίνεται

από το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Λαδόπουλου Ηλέκτρας και Τεμπών τις παρακάτω ημέρες και ώρες :

 • Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022 14.00΄- 21.00΄
 • Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022 8.00΄- 13.00΄

Για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα συνιστάται η έγκαιρη παραλαβή του αθλητικού εξοπλισμού τις παραπάνω ημέρες και ώρες.

Μόνο για τους δρομείς από άλλες περιοχές, που θα αφιχθούν στην πόλη την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα μετά τις 13.00΄ θα υπάρχει η δυνατότητα παραλαβής του αθλητικού τους εξοπλισμού στο σημείο Εκκίνησης από τις 14.00΄μέχρι τις 15.30΄ για τα 5.000 μ. και από τις 14.00΄μέχρι τις 16.30΄για τον Ημιμαραθώνιο.

Προσοχή :Δεν θα είναι δυνατή η συμμετοχή χωρίς την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής (bib number) και του chip χρονομέτρησης.

Ακυρώσεις συμμετοχής

Ακύρωση συμμετοχής γίνεται δεκτή μόνο με έγγραφη αίτηση και μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2022. Μετά από αυτή την ημερομηνία καμία αίτηση ακύρωσης συμμετοχής δεν θα γίνεται δεκτή.

Η ακύρωση συμμετοχής συνεπάγεται την επιστροφή του αντιτίμου συμμετοχής που έχει καταβληθεί από τον αιτούντα εντός ενός μηνός από τη διεξαγωγή του αγώνα με παρακράτηση των τραπεζικών εξόδων αν υπάρχουν.

Υγειονομικό πρωτόκολλο

Θα ισχύσει το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Γενικής Γραμματικής Αθλητισμού για τη συμμετοχή σε αγώνες δρόμου μεγάλου αποστάσεων όπως αυτό θα καθορίζεται από την ισχύουσα Κοινή Υπουργική Απόφαση την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα.

Οι δρομείς θα πρέπει να φέρουν προς επίδειξη πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή τεστ και οτιδήποτε άλλο προβλέπεται από την ΚΥΑ.

Βραβεύσεις

Σε όλους τους αθλητές και των τριών αγώνων (1.000 μ., 5.000 μ., Ημιμαραθώνιος) θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο.

Στο αγώνισμα των 1.000 μέτρων θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι μαθητές και οι τρεις πρώτες μαθήτριες.

Στο αγώνισμα των 5.000 μέτρων θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης.

Στο αγώνισμα του Ημιμαραθώνιου θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης. Επίσης θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι άνδρες και γυναίκες των παρακάτω ηλικιακών κατηγοριών :

Α.Α. ΑΝΔΡΕΣ   Α.Α. ΓΥΝΑΙΚΕΣ
1 18 – 29 ετών 1 μέχρι 29 ετών
2 30 – 39 ετών 2 30 – 39 ετών
3 40 – 49 ετών 3 40 – 49 ετών
4 50 – 59 ετών 4 50 – 59 ετών
5 60 ετών και άνω 5 60 ετών και άνω

Οι αθλητές που καταλαμβάνουν μία από τις τρεις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης, δεν βραβεύονται και στην επί μέρους ηλικιακή κατηγορία τους. Κατηγορία θα συγκροτείται εφόσον συμμετέχουν τουλάχιστον 6 αθλητές. Σε περίπτωση μη συγκρότησης κατηγορίας οι αθλητές εντάσσονται στην προηγούμενη κατηγορία, εκτός από την πρώτη που εντάσσονται στην επόμενη γιατί δεν υπάρχει προηγούμενη.

Χρηματικά Έπαθλα Ημιμαραθωνίου

Στον Ημιμαραθώνιο θα δοθούν χρηματικά έπαθλα στους έξι (6) πρώτους άνδρες και τις έξι (6) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης. Τα έπαθλα είναι τα παρακάτω :

Γενική
κατάταξη
ΑΝΔΡΕΣ   Γενική
κατάταξη
ΓΥΝΑΙΚΕΣ
1ηθέση 700 ευρώ 1ηθέση 700 ευρώ
2ηθέση 500 ευρώ 2ηθέση 500 ευρώ
3ηθέση 400 ευρώ 3ηθέση 400 ευρώ
4ηθέση 250 ευρώ 4ηθέση 250 ευρώ
5ηθέση 150 ευρώ 5ηθέση 150 ευρώ
6ηθέση 100 ευρώ 6ηθέση 100 ευρώ

Θα δοθούν επίσης εξτρά χρηματικά έπαθλα στους πρώτους νικητές ανδρών και γυναικών ανάλογα με την επίδοση τους, όπως φαίνεται παρακάτω :

ΑΝΔΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Θέση χρόνος έπαθλο Θέση χρόνος έπαθλο
1η κάτω από 1.06΄.00΄΄ 400 ευρώ 1η κάτω από 1.16΄.00΄΄ 400 ευρώ
1η κάτω από 1.06΄.30΄΄ 300 ευρώ 1η κάτω από 1.18΄.00΄΄ 300 ευρώ

Χρηματικά Έπαθλα Δρόμου 5.000 μ.

Στο Δρόμο 5.000 μ.  θα δοθεί χρηματικό έπαθλο 150 ευρώ  στον πρώτο άνδρα και στην πρώτη γυναίκα της γενικής κατάταξης.

Άλλες παροχές

Η μετακίνηση, διαμονή και συμμετοχή των τριών πρώτων νικητών ανδρών και γυναικών θα καλυφθεί από τη διοργάνωση.

ΟΙ Έλληνες αθλητές και οι Ελληνίδες αθλήτριες με πιστοποιημένο χρόνο μέσα στο 2021 και το 2022 κάτω από 1.12΄.30΄΄και κάτω από 1.25΄.00΄΄ αντίστοιχα θα έχουν δωρεάν το πακέτο συμμετοχής, με μόνη προϋπόθεση την έγκαιρη δήλωση συμμετοχής τους μέχρι την 1 Σεπτεμβρίου 2022.

Ιατρική κάλυψη

Οι δρομείς θα τρέξουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη, θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από γιατρό (θα επισυνάψουν στην αίτηση συμμετοχής υπεύθυνη δήλωση).

Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα υγείας, τραυματισμό ή ατύχημα κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Οι διοργανωτές δεσμεύονται ότι θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των αθλητών, των θεατών, του προσωπικού και των εθελοντών κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ειδικότερα θα υπάρχουν γιατροί στα παρακάτω σημεία κάθε αγώνα :

 •   1.000 μέτρα – στη μέση της διαδρομής και στον τερματισμό
 •   5.000 μέτρα – στη μέση της διαδρομής και στον τερματισμό
 •   Ημιμαραθώνιος – στο 7ο χιλιόμετρο, στο 14ο χιλιόμετρο και στον τερματισμό

 Επίσης θα υπάρχουν :

 • Φυσιοθεραπευτές του Περιφερειακού Τμήματος Αχαΐας – Ηλείας, του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών στον τερματισμό σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Πατρών
 • Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ
 • Μοτοσικλετιστές της Τροχαίας Πατρών και της Ομάδας «Ζ»
 • Η ομάδα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
 • Μοτοσικλετιστές της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Δυτικής Πελοποννήσου

 Οι αθλητές που θα αναφέρουν τραυματισμό (μυϊκές θλάσεις, κράμπες κ.ο.κ.) θα εξετάζονται από γιατρό και θα τους προσφέρεται περίθαλψη 1ου βαθμού από τους φυσιοθεραπευτές.

Οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής απέχει 5΄- 10΄από ένα εκ των δύο μεγαλύτερων Νοσοκομείων της Πελοποννήσου το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών
«Αγιος Ανδρέας» και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Πατρών θα μεριμνήσει για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Προσωπικά δεδομένα
Τα προσωπικά δεδομένα των συμμετεχόντων αθλητών (όνομα, γέννηση, διεύθυνση, τηλέφωνο, mail κλπ), θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τις   ανάγκες της διοργάνωσης και για την έκδοση και δημοσίευση των αποτελεσμάτων.

Ηλεκτρονική χρονομέτρηση και αποτελέσματα
Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση των αγώνων, καθώς και την έκδοση των αποτελεσμάτων έχει αναλάβει εταιρεία επίσημης χρονομέτρησης. Για το λόγο  αυτό όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς, θα πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης που θα παραλάβουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από τη   Γραμματεία. Για τον Ημιμαραθώνιο θα υπάρχουν ενδιάμεσοι σταθμοί ελέγχου χρονομέτρησης (check point) ανά 5 χιλιόμετρα και στα σημεία  αναστροφής.

Σταθμοί τροφοδοσίας

Δρόμος 1.000 μ. Τερματισμός
Δρόμος 5.000 μ. Εκκίνηση – 2.500 μ. – Τερματισμός
Ημιμαραθώνιος Εκκίνηση – 5.000 μ. – 7.500 μ. – 10.000 μ. – 12.500 μ. – 15.000 μ. – 17.500 μ. –Τερματισμός.

Παράδοση – παραλαβή ρουχισμού και προσωπικών αντικειμένων
Οι δρομείς των 5.000 μέτρων και του Ημιμαραθωνίου πρέπει να τοποθετήσουν τα ρούχα τους και τα προσωπικά τους αντικείμενα στον ειδικό πλαστικό σάκο που θα παραλάβουν από τη Γραμματεία και να τον παραδώσουν το αργότερο 20΄πριν την ώρα εκκίνησης του αγώνα τους στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο φύλαξης εντός των εγκαταστάσεων του Ναυτικού Ομίλου Πατρών. Στο σάκο θα υπάρχει έντυπο αυτοκόλλητο στο οποίο οι δρομείς θα αναγράψουν ευκρινώς το ονοματεπώνυμο τους και τον αριθμό συμμετοχής τους στον αγώνα. Η παραλαβή του σάκου θα γίνεται με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής (bib number)

Προσοχή :

 1. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για την απώλεια αντικειμένων αξίας. Οι δρομείς παρακαλούνται να μην τοποθετούν χρήματα, τιμαλφή και άλλα είδη αξίας στους ειδικούς σάκους φύλαξης.
 2. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο φύλαξης των ειδικών πλαστικών σάκων δεν θα παραλαμβάνονται άλλα σακίδια, τσάντες κ.ο.κ. εκτός από τους ειδικούς πλαστικούς σάκους της διοργάνωσης.

Μετάθεση ή Ακύρωση του Αγώνα

Μόνο σε περίπτωση πολύ σοβαρών λόγων ο αγώνας μπορεί να μετατεθεί σε άλλη ημερομηνία ή και να ακυρωθεί.

Σε ανάλογη περίπτωση θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση από τα ΜΜΕ, από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.patrasnighthalfmarathon.gr και του Δήμου Πατρέων www.e-patras.gr/el και με προσωπικό ηλεκτρονικό τρόπο.

Σε περίπτωση μετάθεσης αν ο αιτών δεν επιθυμεί να συμμετάσχει στη νέα ημερομηνία, το αντίτιμο συμμετοχής που έχει καταβάλει επιστρέφεται εντός ενός μηνός από την αναγγελία της μετάθεσης με παρακράτηση των τραπεζικών εξόδων αν υπάρχουν.

Σε περίπτωση ακύρωσης συμμετοχής επιστρέφεται εντός ενός μηνός από την αναγγελία της ακύρωσης με παρακράτηση των τραπεζικών εξόδων αν υπάρχουν.

Μετάβαση στο περιεχόμενο